Steeds meer mensen beschikken over diverse installaties. Denk hierbij aan elektrische installaties, gestookte installaties, brandstoftoevoerleidingen en zo heb je er nog wel wat meer. Hier vallen ook cv-ketels, luchtverwarmers, en heetwater/stoomketels onder. Veel mensen hebben een van deze installaties in huis of op hun zaak. Deze installaties kunnen erg gevaarlijk zijn wanneer er iets niet meer klopt of verkeerd is aangesloten. Het is daarom belangrijk om een bepaalde periode te laten keuren. Hierdoor weet je zeker dat je veilig bent en er dus geen brand of iets anders gevaarlijks kan ontstaan. In deze tekst lees je meer over het keuren van deze installaties en waar je op moet letten. 

Wat houdt een keuring eigenlijk precies in?

Het is dus erg belangrijk dat jij je technische installaties om een bepaalde periode laat keuren door een professioneel extern bedrijf. Dit kan namelijk gevaarlijke situaties voorkomen. Maar wat houdt een keuring eigenlijk precies in? En waar kijken ze naar bij zo’n een keuring. Een keuring kun je eigenlijk zien als een verslag dat de staat van de betreffende installatie in kaart brengt. Door middel van zo’n keuring weet je dus of alles nog in veilige staat is, of dat er het een en ander moet worden vervangen.  Zo’n keuring mag alleen worden gedaan door een erkend keuringsorganisme dat voldoet aan de AREI-normen. Bij zo’n keuring wordt er gekeken naar de volledige installatie. Hierbij wordt er grondig gekeken naar bepaalde aspecten binnen de installatie en worden er diverse metingen en testen gedaan. Ook wordt er bij een keuring gecontroleerd of alles op de juiste manier is aangesloten. Er zijn redelijk wat bedrijven in Nederland die deze keuringen kunnen uitvoeren. Wij kunnen dan ook adviseren om een kijkje te nemen bij CSC-inspecties.  Zij beschikken over een ruim aanbod wat betreft keuringen, zijn een erkend bedrijf en kunnen jou ondersteunen bij al je vragen. 

De verschillende scopes 

Keuringen kunnen voor mensen die er geen verstand van hebben soms erg ingewikkeld zijn. De keuringen worden verdeeld in diverse soorten scopes. Zo is de keuring voor bijvoorbeeld een Cv-ketel scope 1, 2 en 3. De reden dat deze keuringen zijn ingedeeld in diverse scopes is omdat je op deze manier eenvoudig de juiste keuring kunt krijgen. Het op tijd laten keuren van jouw installaties is dan ook verplicht. De meeste installaties dien je tussen de 3 en maximaal 6 jaar te laten keuren. Zorg ervoor dat je deze keuringen ook echt laat doen om zo gevaarlijke situaties te voorkomen.